Hlavní navigace

Microsoft má stále zájem o dohodu s Yahoo

20. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Jsem si jistý, že až bude vhodná doba, budeme mít příležitost promluvit si o možné dohodě s Yahoo," řekl ve čtvrtek na mediálním summitu konaném New Yorku Steve Ballmer. Podle něj už od posledního neúspěchu uplynulo dostatek času, aby se obě firmy mohly pokusit o novou spolupráci.

V lednu tohoto roku se ředitelkou společnosti Yahoo stala Carol Bartzová, která ve funkci nahradila zakladatele Jerryho Yanga. Ten minulý rok odmítl nabídku Microsoftu na odkoupení společnosti za 47,5 miliard dolarů a pod nátlakem investorů na svou funkci rezignoval.

Ballmer také uvedl, že od jmenování Carol Bartzové s ní zatím vedl pouze jediný telefonní hovor, ve kterém ji víceméně pouze popřál k úspěšnému jmenování do funkce. Sama Bartzová možné vyjednávání nevyloučila, ale podotkla, že by v každém případě probíhalo za zavřenými dveřmi.

Microsoft se dlouhodobě potýká s nízkým zájmem o své vyhledávací služby a s konkurencí ze strany Googlu i Yahoo. Případná dohoda by tak měla za cíl zlepšení pozice na trhu vyhledávačů a přilákání více inzerentů. Už začátkem března společnost potvrdila, že interně testuje svůj připravovaný internetový portál a vyhledávač Kumo, který by v dohledné době měl nahradit Windows Live.

Zdroj: Reuters, AP

 

Byl pro vás článek přínosný?