Hlavní navigace

Microsoft očesává smartphonovou divizi. O práci přijde 1850 lidí, firmu to bude stát miliardu

25. 5. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redmondští znovu ukazují, že nákup Nokie nebyl šťastným obchodem. Už několikrát propouštěli a loni akvizici definitivně pohřbili, když si ze zisku odepsali 7,5 miliardy, které za finskou společnost zaplatili. A chystají ještě jedno propouštění. Firma včera uvedla, že plánuje další restrukturalizaci smartphonové divize.

Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 650

Microsoft propustí 1850 zaměstnanců, z toho 1350 ve Finsku, zbytek pracuje jinde ve světě. Restrukturalizace, která má skončit v červenci 2017, firmu přijde na 950 milionů dolarů. Jen 200 milionů půjde na odstupné zaměstnancům. O propouštění informoval čínský zdroj již před týdnem s tím, že o vývoj mobilů by se nově měl starat tým Surface.

 

Firma to s chytrými telefony přesto nevzdává. Šéf společnosti Satay Nadella řekl, že chtějí nadále cílit na spotřebitele i podniky. Těm nabídnou bezpečné telefony, se snadnou správou a funkcí Continuum. Dále bude nadále rozvíjet multiplatformní cloudové služby a aplikace.

Šéf divize Windows byl trochu sdílnější. V interním dopise zaměstnancům, ke kterému se dostala i redakce Ars Technica, píše, že s Windows 10 (i Mobile) nadále počítají. Stále věří v univerzální aplikace a v této oblasti ještě chystají novinky. Budou podporovat stávající Lumie i telefony partnerů, ale chystají i nové mobilní produkty.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?