Hlavní navigace

Microsoft opouští Ray Ozzie, nástupce Billa Gatese

19. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nástupce Billa Gatese na pozici hlavního softwarového architekta ze své funkce odchází po čtyřech letech. Ray Ozzie byl tím mužem, který v poslední době směřoval Microsoft více k internetovým službám a cloud computingu (především pak Azure).

Ozzie však zatím z firmy neodchází úplně, ale bude pokračovat v zábavní divizi jako stratég. To může znamenat příchod cloud služeb i pro spotřebitelský trh, nejen ten korporátní. Této role se však chopí pouze v přechodném období, než se podaří transformovat stávající vývojový tým. Kdo a jestli vůbec někdo nahradí pozici hlavního softwarového architekta, zatím není jasné.

Ray OzzieRay Ozzie, zdroj: Microsoft

Ray Ozzie přišel do Microsoft v roce 2005, když Softies koupil jeho firmu Groove Networks, která se specializovala na tvorbu softwaru pro kooperaci týmu. Sám navíc před lety vytvořil slavný IBM Lotus Notes.

Vedení Microsoftu se v posední době otřásá, nedávno unikl Stephen Elop do Nokie a firma změnila šéfy byznysové, mobilní i zábavní divize. To možná ještě více upevňuje pozici Steva Ballmera, hlavního výkonného manažera.

Zdroj: New York Times, Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?