Hlavní navigace

Microsoft opraví nestabilní Windows 10 build 9879, dostupnost bude rozšířena

21. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gabriel Aul z Microsoftu na Twitteru prozradil, že poslední sestavení Windows 10 Technical Preview již brzy dostanou do rukou uživatelé, kteří zvolili konzervativnější cestu v upgradování a v nastavení zvolili pomalejší tempo (Slow). Sestavení 9879 si naopak více než týden užívají otrlejší uživatelé, kteří vybrali častější aktualizování (Fast).

Připomínám, že s uvolněním sestavení skupině Slow bychom se dle předchozích slibů měli dočkat také instalačního obrazu ve formátu ISO. Prozatím je k dispozici pouze ISO s původním sestavením 9841. Společně s uvedením posledního sestavení širší skupině uživatelů dojde k vydání oprav.

 

Pokud Windows 10 testujete, patrně jste si sami všimli, že na rozdíl od předchozích dvou sestavení je to poslední velmi problémové. Já i kolega Lukáš Václavík jsme byli svědky častého mizejících prvků na hlavním panelu, které řeší restart procesu explorer.exe. A podle reakcí na internetu nejsme zdaleka jediní.

Osobně jsem zaznamenal nějaké problémy se synchronizací OneDrivu, i když Microsoft v době vydání sestavení uvolnil rovnou opravu pro spolehlivější synchronizaci. Také se mi běžně stávalo, že místo vypnutí nebo restartu systém spadl a naběhla modrá obrazovka smrti. Doufejme, že tyto palčivé trable budou opraveny.

 

Zdroj: @GabeAul 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?