Hlavní navigace

Microsoft opravil chat na Skypu. Synchronizace zpráv už zlobit nebude

13. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Naše oblíbené téma konečně přestává být aktuální, za což jsme opravdu vděční. Skype chceme mít rádi, ale bohužel jsme během každodenního používání naráželi na řadu problémů, které službu s velkým potenciálem srážely k zemi. Možná vlastně pod zem. Microsoft však na podzim slíbil, že palčivé problémy opraví. Teď konečně došlo na chat. Pamatujete si, jak jste si zapnuli Skype a ten vás se čtrnáctidenním zpozděním upozornil, že vám někdo píše?

Tip: Skype 2.5 pro Windows 8.1 usnadňuje přidávání kontaktů a je tišší

Zprávy se nesynchonizovaly, jak měly. Skype dokázal, že na dobu, kdy každý uživatel používá službu na několik zařízeních, není vůbec připravený. Teď už se naštěstí nebude stávat, že by se zprávy v zařízeních objevovaly se zpožděním. Komunikátor si také zapamatuje, které jste již přečetli. Nebude proto staré zprávy na druhém zařízení vydávat za nové. Trable vyřeší tzv. push notifikace.

 

Dále se Skype nebude zdráhat doručovat zprávy nepřipojeným kontaktům. Klidně vzkaz napište a zmáčkněte Enter. Váš přítel si ho přečte, až se přihlásí. Vývojovému týmu se povedlo dodatečně vylepšit výkon služby, což se na mobilech a tabletech projeví tak, že zařízení déle vydrží při běhu na akumulátor, aplikace se pak rychleji spustí či probudí. První slib si můžeme odškrtnout.

Microsoft řekl, že oznámení přijdou na řadu o něco později. To se teď potvrzuje. Jedná se o těžší úkol, ale až vývojáři skončí, budou oznámení chodit pouze na to zařízení, které zrovna používáme. A takový seznam oblíbených kontaktů se bude synchronizovat napříč zařízeními. Nejen rozcestník ke stažení mobilních klientů Skype naleznete na webu www.skype.com.

Zdroj: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?