Hlavní navigace

Microsoft oznámil další vlnu propouštění. Sáhne do všech oddělení

18. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Stalo se, o práci přijde 2 100 lidí. Z toho se 747 nachází na území státu Washington, zbytek pak v různých jiných částech světa.

Původní zpráva:

Microsoft prý v tomto týdnu oznámí další propouštění. S Nokií nabral 25 000 zaměstnanců, přitom už dříve firma byla akorát zralá na optimalizaci chodu. První vlnu oznámil Satya Nadella v červenci. To došlo k postupnému zrušení 13 000 pracovních míst. Protože by celkově mělo odejít 18 000 lidí, zbývá zlikvidovat ještě 5 000 míst.

Z celkového počtu propuštěných zaměstnanců mělo být 12 500 lidí z Nokie. Podle Mary Jo Foley ovšem nepřišla řada na všechny už v první vlně. Microsoft čistil i své řady, např. divizi pro vývoj operačních systémů. Plánuje i snížit o 20 % závislost lidech, kteří pro něj nepracují na plný úvazek. Bude druhá vlna poslední, nebo společnost propouštění rozloží na více příležitostí?

 

To zatím nikdo neví. Mary Jo Foley slyšela, že Redmondští další změny oznámí ve čtvrtek. Tentokrát by prý měly postihnout skoro každé oddělení. V souvislosti s propouštím firma předpokládá náklady mezi 1,1 a 1,6 miliardy dolarů.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?