Hlavní navigace

Microsoft poprvé oficiálně zmínil projekt Blue a láká na konferenci Build 2013

27. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

S Osmičkami viselo ve vzduchu několik změn. Operační systémy Windows se začaly orientovat na doteková zařízení, takže teď umí opravdu všechno. Podporují desktop se vším, co k tomu patří, ale také uspokojí majitele tabletů. Právě s příchodem hybridního operačního systému se Redmondští zaměřili na čistku událostí, kde se objeví. Z popela zrušených akcí se ale zrodila nová obří konference z názvem Build. Letos se opět uskuteční, Microsoft to konečně potvrdil.

Tip: Novinky z Blue podruhé: nové vypínání nebo ukázka správce souborů

Jenže si vybral jiné období. Zatímco dosud se Build konal pokaždé na podzim, potřetí proběhne v době od 26. do 28. června 2013 v San Franciscu. Na konferenci pro vývojáře se můžete registrovat od 2. dubna. Pokud máte zájem o účast, pospíchejte. Loni byly lístky vyprodány během několika desítek minut. Prvních 500 lidí obdrží vstupenku za 1 595 dolarů, další zájemci zaplatí 2 095 dolarů.

Microsoft si připravil opravdu povedenou webovou upoutávku na Build 2013. Přesvědčte se na adrese www.buildwindows.com. A dle instrukcí se po stránce pomalu posouvejte dolů.

 

Firma v červnu otevřeně promluví o tom, co (z vývojářského hlediska) chystá zajímavého pro Windows, Windows Server, Windows Azure, Visual Studio a další produkty. Build se bohužel časově překrývá s akcí TechEd Europe, konanou ve skoro stejném období v Madridu. Ta začíná 25. a končí 28. června.

Druhá zpráva s budoucností značky Windows opět úzce souvisí. Jedná se o drobnost, avšak důležitou. Microsoft vůbec poprvé otevřeně zmínil projekt Blue, konkrétně v příspěvku na svém oficiálním blogu. Vlna oživených produktů bude od zástupců společnosti nyní dostávat o něco více pozornosti. Aspoň v to doufáme. Redmondští potvrdili, že Blue máme brát jako operaci, při níž bude v podobném období několik oživených produktů vypuštěno na trh. Oživení mají přicházet častěji.

Žádný produkt ve finále ale neponese jméno Blue. Microsoft se podělil i o jiné informace. V posledním čtvrtletí se například počet předplatitelů Office 365 ve srovnání s předchozím rokem zvedl trojnásobně.

Build 2013

Zdroj: The Official Microsoft Blog 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?