Hlavní navigace

Microsoft přiznal, že jarní aktualizace pro Windows 8.1 dorazí… na jaře [MWC]

24. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pakliže žijete pouze z oficiálních a potvrzených informací, nemáte se dopředu moc nač těšit. Microsoft už nějakou dobu operuje v režimu, kdy dopředu o novinkách neříká skoro nic a rozpovídá se tehdy, když je uvedení produktu na trh na spadnutí. Což se stalo také v případě jarní aktualizace pro Windows 8.1. Redmondští na svém blogu (a na MWC) konečně přiznali, že něco takového připravují a že máme Windows 8.1 GDR1 očekávat na jaře.

Na vlastní kůži: Pohled na novinky ve Windows 8.1 GDR1. I s myší bude hej

Což sice není ani v nejmenším překvapivé nebo konkrétní, aspoň to však máme potvrzené černé na bílém. Joe Belfiore prozradil, že se aktualizace zaměří na uživatele s myší a klávesnicí. My už samozřejmě změny známe dopředu, neboť jsme si jedno z pozdějších sestavení dokonce sami osahali. Alespoň se také potvrdilo to, o čem se rovněž spekulovalo. Microsoft sníží oficiální minimální požadavky Windows na výkon hardwaru.

Windows 8.1 GDR1 se zaměří na uživatele s myší
Windows 8.1 GDR1 se zaměří na uživatele s myší

Budoucí zařízení s Windows 8.1 budou moci obsahovat pouze 1 GB operační paměti a 16GB interní úložiště. Dosud přitom platí, že pro 32bitová edice vyžaduje alespoň 1 GB paměti a 16 GB místa na disku, zatímco 64bitová požaduje 2 GB paměti a 20 GB místa na disku. Změní se požadavky 64bitové edice? Protože jinak mi to jako změna vůbec nepřipadá. Microsoft chce každopádně cílit na levnější zařízení, takže také sníží cenu za licenci.

 

Mezitím na síť unikla Windows 8.1 GDR1, která se ale jmenují dost podezřele. Windows 8.1 with Bing naznačují, že se jedná o edici s integrovaným vyhledávačem Bing. Copak ale existuje edice bez Bingu? Taková se v současnosti neprodává, ale mohla by. V Evropské unii se např. prodávají mj. Windows bez Media Playeru. Budeme se muset nechat překvapit.

Windows 8.1 with Bing
Windows 8.1 with Bing | Foto: WZor.Net

Zdroj: Windows Phone Blog via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?