Hlavní navigace

Microsoft prozradil ceny Office 2013 a Office 365 pro český trh. A co upgrade?

11. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě Windows 8 se v dohledné době přiřítí nová generace oblíbeného kancelářského balíku Microsoft Office. Ta by měla být hotová do konce roku, na pultech obchodů si odbude premiéru v únoru. Kancelář budoucnosti podle vize firmy spočívá v cloudu, bude proto primárně prodávat balík služeb Office 365. Pod souhrnným označením se skrývá nejen cloudové úložiště, kromě dalšího ale právě rovněž desktopové aplikace Office 2013. Výhody a nevýhody Office za předplatné si můžete vyzkoušet sami, Microsoft vydal zdarma dostupnou ukázku konceptu.

Tip: Ukázka Office 2013: vyzkoušejte si cloudovou kancelář budoucnosti

Redmondští se odhodlali sdělit nám, kolik si za nové produkty naúčtují. Potvrdili, že když si na sklonku životnosti zakoupíte Office 2010, získáváte nárok na upgrade. Akce platí, pokud jste nakoupili – lépe řečeno nakoupíte – v období od 19. října do 31. prosince 2012. V takovém případě si pak ze stránky www.office.com/offer stáhnete Office 2013, což bude možné na konci února, kdy bude kancelářský balík uvolněn. Nový produkt oproti tomu staršímu mixuje offline a online režimy a prvky.

 

Předpokládalo se však, že ve hře budou rovněž nabídky na přechod na Office 365, což se nepotvrdilo. Kromě uvedené nabídky jsme se dozvěděli, jak to bude s běžnými cenami. To vám prozradí následující tabulka:

Produkt Cena bez DPH Obsah edice
Office 365 pro domácnosti 1 870 Kč Předplatné na 1 rok pro všechny členy domácnosti. Obsahuje aplikace sady Office 2013 pro profesionály, navíc 20 GB dat v úložišti SkyDrive a 60 minut volání přes Skype na pevné a mobilní linky.
Office 365 Small Business Premium Cena bude oznámena v listopadu Předplatné na 1 rok. Obsahuje aplikace sady Office pro profesionály a služby online serverů Exchange, Lync a SharePoint.
Office 365 Midsize Business Cena bude oznámena v listopadu Předplatné na 1 rok. Obsahuje aplikace sady Office Professional Plus a služby online serverů Exchange, Lync a SharePoint.
Office 2013 pro domácnosti 2 610 Kč Trvalá nepřenosná licence. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint a OneNote.
Office 2013 pro podnikatele 5 075 Kč Trvalá nepřenosná licence. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote a Outlook.
Office 2013 pro profesionály 10 170 Kč Trvalá nepřenosná licence. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher a Access.
Office Standard 2013 9 990 Kč* Multilicenční sada pro střední a velké organizace. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook a Publisher.
Office Professional Plus 2013 13 640 Kč* Multilicenční sada pro střední a velké organizace. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, InfoPath a Lync.
Office 365 Professional Plus Cena bude oznámena v listopadu Předplatné. Obsahuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, InfoPath a Lync.
* Cena v základním multilicenčním programu (pro zákazníky do 250 licencí) Microsoft Open License No Level

Některé ceny zůstávají zahaleny, avšak víme to nejdůležitější. Office 365 pro domácnosti vás vyjde na 1 870 Kč na rok. Bavíme se o nějakých 150 Kč na měsíc za produkt (stále bez daně), který může používat celá rodina. Máme pocit, že pokud o nákupu kancelářského softwaru uvažujete, předplatné vám toho skutečně nabídne víc a za lepší cenu, než samostatná licence Office 2013.

Obyčejná Office 2013 pro domácnosti stojí 2 610 Kč. Po zaplacení je můžete používat, jak dlouho vám počítač dovolí. Licence je nicméně nepřenositelná a více než na jednom stroji ji provozovat nesmíte. Ve srovnání s výše uvedeným balíčkem Office 365 ani neobsahuje tolik desktopových aplikací, například zde chybí poštovní klient Outlook. Sami si spočítejte, co se ve vašem případě vyplatí víc.

Trh Office 2013 infiltrují postupně. V prosinci k balíku dostanou přístup střední a velcí multilicenční zákazníci, domácnostem a menším podnikům bude produkt zpřístupněn až v únoru, jak již bylo řečeno. Ale pozor, soubor služeb Office 365 nastoupí nejdříve v březnu, společně s mobilnímu aplikacemi pro široké spektrum platforem, k nimž se řadí Windows Phone, Android, iOS či Symbian.

Vedle Windows 8 nebude vynechán ani desktopový OS X, hybridní Windows RT a starší Windows 7. V neposlední řadě Microsoft nabízí Office Web Apps. Srovnání předplatného a samostatné licence najdete v našem starším článku.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?