Hlavní navigace

Microsoft prý dokončil Windows 8.1. Čekáme na oficiální potvrzení

26. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Srpen se blíží ke konci, a proto jsme každým dnem očekávali, kdy Redmondští dokončí Windows 8.1. Zprávu o tom, že připravovaný operační systém úspěšně vstoupil do fáze RTM, na Twitteru vypustil Paul Thurrot. Podle něj takové označení nese sestavení 9600.16384.130821-1623. Informaci potvrdily i zdroje serveru The Verge nebo Mary Jo Foley, blízké Microsoftu. Jeden z nich prozradil, že firmou proběhl informační e‑mail dne 23. srpna.

Kvalita produktu je prý již dostatečná. Kvůli rozsáhlým změnám v kódu údajně ve Windows 8 docházelo častěji k pádům. Linky v grafech se ale srovnaly s daty nasbíranými při používání Windows 7. Nástupce rok starých Osmiček proto nabídne lepší stabilitu. V tomto posledním srpnovém týdnu každopádně očekáváme, že Microsoft novinku veřejně odhalí a představí.

Podle Thurrota ji již předal výrobcům počítačů. Cesta vývoje ale ještě neskončila, neboť společnost do 17. října hodlá systém testovat a výrobcům případné opravy a vylepšení poskytne do této lhůty. Vzpomeňme na loňský rok, kdy nás aktualizace o velikosti servisního balíčku překvapila rovněž před oficiálním uvedením Windows 8 na trh.

 

Thurrot dále prozradil, že výše naznačenou nespolehlivost Windows 8 mají z velké části na svědomí aplikace Pošta, Kalendář a Lidé. Microsoft nové uživatelské a také běhové prostředí propagoval právě i v souvislosti s dobrou stabilitou a spolehlivostí. Že nové aplikace mají málo funkcí a ve výsledku selhávají i v otázce spolehlivosti, je pro Redmondského giganta velkou ránou.

Kdo dlaždicím nefandil od začátku, má teď další materiál k zesměšnění společnosti. Proč opouštět zaběhnuté a odladěné řešení, když tolik propagované novinka nepřináší žádné výhody? Osmičkám tak aspoň zbývá dotekové rozhraní, které je nezbytné pro běh na tabletu. Naštěstí klepou na dveře Windows 8.1, kde si Microsoft snad spraví reputaci.

Zdroj: @thurrot via ZDNet
The Verge| Windows IT Pro

Byl pro vás článek přínosný?