Hlavní navigace

Microsoft prý kvůli WP7 zaplatí Nokii miliardu dolarů

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké ekonomickému deníku BusinessWeek prozradily detaily spolupráce mezi Nokií a Microsoftem. Že budou Finové platit licence za instalovaný systém v každém novém smartphonu jsme věděli, ale podle nových informací bude platit i Microsoft.

Mluví se o miliardě dolarů, která by měla pomoci vyvinout nové telefony a také je „utáhnout“ reklamně. Zlí jazykové mohou tvrdit, že se jedná o všimné, díky kterému se Nokia nespřátelila s Googlem, respektive Androidem. Kdo ví.

Nokia WP7Budoucí Nokia s Windows Phone 7? Zdroj: Engadget

Spolupráce Microsoftu a Nokie má trvat minimálně pět let, obě firmy na tom mají vydělat. Nokia nebude muset investovat tolik prostředků do výzkumu a vývoje a Microsoft dostane silného hardwarového partnera, který navíc vlastní mapové a navigační systémy Navteq. Podle BusinessWeeku navíc Softies získají přístup do patentového portfolia finské společnosti.

Ani jedna z firem ale nechce tyto spekulace komentovat. Jednání dvou obrů zřejmě ještě budou nadále probíhat a podmínky se mohou stále měnit. Jedno je jisté, telefony Nokie se systémem Windows Phone 7 přijdou, bude jich hodně a zacelí několik děr, které v současné době platforma má.

Zdroj: BusinessWeek

Byl pro vás článek přínosný?