Hlavní navigace

Microsoft redesignuje Bing, Skype, Xbox a další služby [video]

29. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Albert Shum a Todd Simmons z Microsoftu minulý týden vystoupili na designérské konferenci v norském Oslu, kde mluvili o současné proměně jejich firmy. Přichystali si hodně inspirativní přenášku o tom, co všechno pro firmu znamená změnit tvář a jak k tomu přistupovat.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Jedním z bodů například bylo, že je Microsoft stále poměřován s Applem. Simmons přirovnal Apple k jablku, ale Microsoft je podle něj košík plný ovoce. Apple dělá jakoby jeden produkt pro jednoho zákazníka, Microsoft má šiřší zaměření. Ať je to Windows, Office, Xbox, serverové nebo webové produkty, Redmondští pokrývají a uspokojují mnohem více potřeb.

 

Odlišnost produktů a jejich týmů souvisí s vizuálními odlišnostmi, produkty dosud nic nespojovalo. To začal Microsoft měnit loni. Začal u sebe, když po 25 letech změnil identitu a přišel s novým logem. Nové logo a vizuální prvky mají i klíčové produkty Windows a Office. Vše spojuje podobná forma (pevné barvy, jednoduché tvary). A přestože jsou vizuály jiné, působí, jako že patří do jedné rodiny. Microsoft chtěl něco, jako má sportovní značka Nike. Její „fajfku“ každý zná, styl spojuje různé výrobky i osobnosti. Tzv. „metro style“ zase spojí jednotlivé součásti v Redmondu.

Simmons ukázal, jak design vymýšleli, a na dva roky starém videu byla vidět současná loga Windows a Office, spolu s nimi však nechyběl ani Bing, který se ještě rebrandingu nedočkal. Na tom ale Microsoft pracuje, chystá se nová podoba Bingu, Skypu, Xboxu, Yammeru atd. V jednom z konceptů jsme si všimli prvotních grafických návrhů.

Kromě Bingu to bylo ještě jedno logo, které podle barvy připomíná Skype. Zkusili jsme v editoru překreslit logo do kvalitnější podoby, protože na videu v nízkém rozlišení byly obrázky špatně čitelné.

Bing Skype
Nové logo Bingu a Skypu?

Bing by si nové logo ve tvaru vlaštovky možná zasloužil, protože to staré stejně málokdo zná (malé písmeno „b“ na žlutém podkladu). Ale Skype se svým eskem a obláčkem používají stovky milionů lidí. Nebyla by to až příliš velká změna? Co myslíte vy?

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?