Hlavní navigace

Antivir Microsoft Security Essentials bude fungovat i po skončení podpory Windows 7

21. 12. 2019

Sdílet

Již za měsíc vyjdou poslední záplaty pro Windows 7, pokud tedy nejste velké firma ochotná platit nemalé peníze za dodatečnou podporu. Microsoft vyjasnil, jak bude dále přistupovat k podpoře vlastního antiviru Security Essentials na této platformě.

S koncem podpory Windows 7 se pojí dodatečné otázky. Patří k nim i podpora bezplatného antivirového řešení Microsoft Security Essentials. Původně Microsoft na svém webu uváděl, že životnost tohoto řešení je ohraničena životností Sedmiček, jejichž podpora končí 14. ledna 2020. Jak upozornil mj. Bleeping Computer, výrobce upravil své stanovisko. Jak na webu určeném obecně konci podpory, tak na webu určeném firmám uvádí, že Security Essentials bude po výše uvedeném datu nadále přijímat nové virové definice. Zastaví se však jakýkoli další rozvoj tohoto produktu, čili nezíská už žádné dodatečné funkce, které by přidávaly nové detekční a jiné schopnosti a funkce. K tématu: Takhle vypadá upozornění na blížící se konec podpory Windows 7 Bude to udržovací režim. Neznáme ale dobu, po kterou se antivir v tomto režim bude nacházet. Obecně vzato nelze nikomu doporučit, aby po skončení podpory používal Windows 7 – aspoň ne na počítači připojenému k síti. Bude vystavený nevyhnutelnému riz

Microsoft už dlouho dopředu avizoval, že organizace budou moci zaplatit za až tři další roky podpory Windows 7. Proto byla další otázka podpory Security Essentials relevantní. Domácností se to netýká, tam důrazně doporučujeme přejít na podporovaný operační systém. Lze předpokládat, že doba podpory antiviru nebude delší než tři roky podpory navíc určené Sedmičkám ve firmách.

Zdroj: Windows Help (1 | 2) via Bleeping Computer

Byl pro vás článek přínosný?