Hlavní navigace

Microsoft i Sony připravují nové konzole. Gamescom proto odflákly

20. 8. 2019

Sdílet

Google největší evropský herní svátek odbyl, ale jeho konkurenti na tom byli podobně. Společnosti Microsoft ani Sony na Gamescomu neřekly žádné nové detaily k další generaci Xboxu nebo PlayStationu a pro tu stávající už zase nepřekvapily žádnou premiérou tříáčkové hry. Pár věcí ale za zmínku stojí.

Oznámení Microsoftu

Microsoft se pochlubil osmi novými hrami, které ještě v srpnu a začátkem září zamíří do předplatného Xbox Game Pass pro PC či Xbox One. Budou to tyto:

  • Age of Empires: Definitive Edition (PC)
  • Devil May Cry 5 (Xbox)
  • Stellaris (PC + Xbox)
  • Ape Out (PC)
  • Kingdom Come: Deliverance (PC + Xbox)
  • Bard's Tale IV (PC + Xbox)
  • Blair Witch Project (PC + Xbox)
  • Dead Cells (PC + Xbox)

Blair Witch bude úplnou novinkou, jde o nový horor od tvůrců Layers of Fear. Ostatní hry jsou už výběhové tituly.

Dále pak 14. listopadu dorazí Age of Empires II: Definitive Edition. Remasterovaný druhý díl slavné realtime strategie přinese vychytávky jako nedávná jednička. Vylepšenou grafiku v rozlišení 4K, znovu nahranou hudbu, několik úprav hratelnosti, veškerý původní obsah a navíc tři nové kampaně a čtyři nové civilizace. Hra bude za 20 eur v Microsoft Storu i na Steamu a to dokonce s crossplatformním multiplayerem.

Hlavní nášup novinek a zřejmě i nové informace o Xboxu a xCloudu očekáváme taktéž 14. listopadu. To v Londýně startuje X019, největší fanouškovský festival věnovaný Xboxu.

Oznámení Sony

Japonský výrobce oznámil velkou posilu, jeho herní divize se rozšíří o 14 studio. Za neznámou částku kupuje Insomniac Game, tvůrce úspěšných sérií jako Spyro the Dragon, Ratchet & Clank nebo Resistance. V roce 2014 ale vydalo také xboxovou exkluzivitu Sunset Overdrive. Největším hitem je ale jednoznačně loňský Spider-Man, které se na PS4 prodalo 13,2 milionu kopií. Příští titul Insomniacu zatím neznáme, ale lze očekávat, že už bude exkluzivní pro PS5.

Hideo Kodžima na Gamescomu prozradil několik nových detailů z chystaného titulu Death Stranding, ukázal též šestiminutový gameplay. Hra vyjde 8. listopadu na PS4, ale Sony ji nedávno na svém webu vyškrtlo ze seznamu exkluzivit. Spekuluje se o vydání na PC.

Pro PS4 ale čerstvě vyšla jiná netradiční hra. Erica je hraný interaktivní thriller, tedy různě rozvětvený film, který můžete svými volbami ovlivňovat a dojít k různým koncům. V PS Storu se dá koupit za 249 Kč.

Zdroj: Sony, Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?