Hlavní navigace

Microsoft spustil webový Skype v betě. Zatím však neběží v Česku

8. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již nějakou dobu jsme věděli, že Microsoft chystá verzi Skypu pro internetové prohlížeče. Tato univerzální varianta komunikátoru bude k využití na každém počítači, kde nechcete nebo nemůžete instalovat plnohodnotného klienta. Webovou verzi si vyloužil před pár měsíci také např. veleúspěšný WhatsApp nebo Facebook Messenger. Co dodat?

Nemá cenu to nějak rozvádět, webový Skype umí to, co si představíte, když se řekne komunikátor v prohlížeči. (A už podporuje i notifikace.) Více ho budeme analyzovat, až bude dostupný v Česku, což zatím není. Aktuálně funguje v rámci pilotního provozu pouze ve Spojených státech a Velké Británii. Sídlí na adrese web.skype.com.

 

Sluší se pouze dodat, že webový Skype v roce 2015 nadále vyžaduje zásuvný modul, jinak si s nikým nezavoláte, pouze napíšete zprávu do chatu. Což je trapné ze dvou důvodů. Prohlížeč Edge ve Windows 10 zásuvné moduly podporovat nebude takže uvidíme, jak se s tím Microsoft vypořádá a jestli to celé opravdu má logiku.

Za druhé webový Skype by opravdu přišel vhod majitelům chromebooků, kteří žijí na webu. Podle Microsoftu ovšem Skype na laptopech s Chrome OS zatím nefunguje vůbec. Novou podobu nedávno získal i Skype ve službě Outlook.com, byť zatím není k dispozici pro všechny, ale objevuje se v účtech postupně.

Skype pro web v betaverzi

Zdroj a foto: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?