Hlavní navigace

Microsoft ruší všechny kamenné prodejny. Nikoho ale nepropustí

29. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Getty images
Microsoft ruší své obchody Microsoft Store, ponechá si pouze několik málo poboček, i ty ale změní. Nejde přitom o dočasné opatření kvůli šíření nemoci COVID-19, což již nastalo v březnu, ale o trvalé uzavření.

Microsoft nepotřebuje výrazně šetřit, takže spíše naznal, že mu pobočky nic moc nepřinášejí.

Otevřený zůstane Microsoft Store ve městech Londýn, New York, Sydney a samozřejmě domovský Redmond. I tyto obchody ale projdou změnou a stanou se z nich tzv. Experience centra, která ale nebudou napřímo nic prodávat. Místo kamenných prodejen se bude soustředit na online kanál Microsoft.com, kde je pro zákazníky také dostupná podpora. Microsoft Store je navíc i jméno obchodu s aplikacemi, což se nyní již plést nebude.

Nabízí se srovnání s Apple Store, těch je po celém světě asi 400 a fungují již od roku 2001. Pro Apple jde ale o prestižní záležitost. Obchody Microsoft Store jsou mladší, fungovaly téměř 11 let a výrobce Windows jich měl po celém světě asi 116. Pravda, většinu ve Spojených státech. Nejbližší k nám byl zřejmě ten v Berlíně na ulici Unter Den Linden. Pobočky pro Microsoft ale generovaly jen zanedbatelný zisk z prodeje.

Tip: Čtyři roky po akvizici Microsoft zařízne Mixer. Podává si ruku s Facebookem

V souvislosti s uzavřením dojde k nutnosti odpisu a zaplacení daní ve výši 450 milionů dolarů. Viceprezident Microsoftu David Porter uvedl, že Microsoft nebude nikoho propouštět. Zrušení poboček prý bylo stejně v plánu a koronavirus vše jen urychlil. Od březnového „dočasného“ uzavření totiž otevřel jen jeden jediný obchod.

zdroj: Microsoft, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.