Hlavní navigace

Microsoft Surface bude montovat Pegatron, máme i informace o cenách

20. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera Microsoft představil svůj nový tablet Surface s Windows 8. Ten by měl přinést obří rozlišení 1920 × 1080 bodů na desetipalcovém displeji, možnost ovládání prsty a perem a také zajímavé příslušenství v podobě krytu s dotykovou či fyzickou klávesnicí.

Server DigiTimes nyní přinesl zajímavé zákulisní informace o tomto novém zařízení, kterým Microsoft hodlá prorazit do světa tabletů. Předně je to fakt, že výrobu zajistí asijská korporace Pegatron, zabývající se také OEM výrobou notebooků, kde se drží na čtvrté příčce. Vyrábí také třeba notebooky (a asi i tablety) pro Asus.

 

Kromě toho se objevily zatím nepotvrzené spekulace o ceně. Pokud jste četli včerejší článek, víte, že tablet Surface bude existovat ve dvou variantách. Levnější varianta postavená na ARM dostane SoC Tegra 3 od Nvidie a jeho cena by mohla být podle odhadů odborníků 599 amerických dolarů. Dražší a výkonnější varianta se zatím stále neznámým dvoujádrovým procesorem Intel Core i5 architektury Ivy Bridge by měla cenově začínat na 799 dolarech.

Mějte však na paměti, že jde o nepotvrzené odhady a na koncové ceny si budeme muset počkat, dokud je neoznámí sám Microsoft. Jedinou potvrzenou informací je tak výroba od Pegatronu a osazení Tegry 3 v levnější ARM verzi.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?