Hlavní navigace

Microsoft teď o Security Essentials říká, že poskytují pouze základní ochranu

27. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jistě si vzpomínáte, že v posledních několika měsících se antiviru z Redmondu příliš nedařilo. Instituce AV-TEST jej nejvíce strhala při poslední zkoušce, kdy Security Essentials nezískaly certifikaci. Byly doby, kdy Microsoft svůj produkt bránil. Podle tehdejšího vyjádření sice antivir nezachytí všechny hrozby světa, ale zaměřuje se na ty nejrozšířenější, a proto uživatele účinně brání. Podle AV-TEST ho máme ale brát pouze jako základní ochranu.

Teď to tvrdí také Microsoft. Holly Stewart, z oddělení bezpečnosti v Redmondu, v rozhovoru pro Dennis Technology Labs řekla, že domácí antivir neposkytuje vysoký stupeň ochrany proti virům. Doporučuje, aby náročnější uživatelé sáhli po výrobku od firmy, která se na boj s viry specializuje. Microsoft se podle ní dělí o výsledky získané díky Microsoft Security Essentials s ostatními výrobci antivirů.

 

Podle Stewartové se základní ochrana nemusí rovně špatné ochraně. Produkt spíše považuje za vysoce kvalitní ochranu pro všechny, kdo nechtějí investovat své peníze. Pravdou ale zůstává, že člověk si vyberte i ze zdarma dostupných alternativ, které získaly mnohem lepší hodnocení.

Zdroj: PC Pro via Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?