Hlavní navigace

Microsoft testuje upgrade z Windows 7 na Windows 10 skrze Windows Update

7. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste si nainstalovali Windows 10 Technical Preview, patrně jste tak učinili skrze stažený instalační obraz ve formátu ISO. Jak upozorňuje server WinBeta, členové programu Windows Insider mohou zkusit také jednodušší formu upgradu. Ve službě Windows Update totiž vedle běžných aktualizací spatří Windows 10 Technical Preview.

Upgrade lze provést jednoduše pomocí služby Windows Update
Upgrade lze provést jednoduše pomocí služby Windows Update | Foto: WinBeta

V seznamu se nicméně tato položka neobjeví sama od sebe. Kromě toho, že jste se zaregistrovali do zmíněného programu, rovněž musíte stáhnout malý soubor. Nazývá se WindowsTechnicalPreview.exe a seženete ho normálně na webu Microsoftu.

Učiníte-li tak na počítači s Windows 7, objeví se místo souborů ISO ke stažení výše zmíněný WindowsTechnicalPreview.exe. Pokud ho nevidíte, možná se nacházíte na české verzi stránky. Co jsem zkoušel, tak ta vám nabídne pouze ISO, naproti tomu americká varianta vám místo plných instalačních obrazů naservíruje fialové tlačítko Get the upgrade.

 

S ním získáte pár megabajtů velký instalační program, jenž vám umožní provést upgrade pomocí služby Windows Update. Postup však nefunguje v české verzi Windows 7. Technical Preview je k dispozici pouze v angličtině a když provedete upgrade pomocí instalačního obrazu, kromě osobních souborů nezůstane zachování nic. Kvůli jazykovému rozdílu přijdete o nastavení.

To bude zřejmě důvod omezení. Stejně se nepočítá, že byste pracovní stanici se Sedmičkami povyšovali na ranou verzi nových Windows, nebylo by to rozumné. Zajímavější je samotná dostupnost upgradu přes Windows Update. Naznačuje Microsoft, že uživatelé Windows 7 budou moct přejít bezplatně?

Microsoft si chystá snadný způsob upgradu. Co z toho vyčteme?
Microsoft si chystá snadný způsob upgradu. Co z toho vyčteme?

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?