Hlavní navigace

Microsoft ukořistil světový rekord. Uspořádal největší maraton pro vývojáře

25. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uspořádal maraton v kódování s tím, že se pokusí o světový rekord. Zápis do Guinnessovy knihy rekordů si vysloužil za nejvyšší počet účastníků maratonu vyvíjení softwaru na jednom místě. Akce Windows AppFest, pořádané v Indii, se zúčastnilo přesně 2 567 vývojářů, přičemž ti pilně kódovali bez přestávky celých osmnáct hodin. Během AppFestu nepřekvapivě vznikaly aplikace pro Windows 8.

Získání rekordu Redmondští potvrdili v sobotu. Na Facebooku si můžete prohlédnout řadu fotografií z místa konání, včetně několika snímků čerstvě narozených aplikací. Microsoft se snaží, seč může, aby vývojáře přilákal k nové platformě. Windows 8 a dotekové prostředí představují budoucnost firmy, aspoň Redmondští si to tak malují. Katalog aplikací Windows Store se mezitím plní.

 

Do vypuštění Osmiček na trh zbývá ještě celý měsíc, takže doufejme, že se premiéra obejde bez zklamání nad tím, že se v Metru nedá nic moc dělat, protože nevzniklo dost zajímavých a důležitých aplikací.

Od doby Windows 8 Developer Preview bylo redmondským gigantem uspořádáno přes 750 setkání vývojářů ve více než 50 zemích, jichž se v součtu zúčastnilo přes 200 000 vývojářů.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: Blogging Windows | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?