Hlavní navigace

Microsoft: Uniklé Office 2010 obsahují virus

19. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

„…Protože chceme zajistit bezpečnost našich zákazníků, monitorujeme různé torrenty, a již jsme nalezli pár infikovaných…“, tvrdí Reed Shaffner, technický manažer MS Office. „Takže si prosím uvědomte, že když si jej stáhnete, máte velkou šanci získat i nechtěný malware.“

Čerstvě prosáklé Office 2010 tedy zřejmě obsahují blíže nespecifikovanou formu škodlivého softwaru. Navíc kancelářská sada není jediným přenašečem choroboplodných zárodků: Některé Windows 7 torrenty obsahují trojského koně zavrtaného hluboko do systému, který z uživatelova počítače vytvoří tzv. botnetCZ: Stroj, připravený s legiemi dalších zombie PC plnit nekalé záměry autorů viru.

Stále zde však zůstává možnost, že Microsoft tímto prohlášením pouze chce odradit uživatele od předčasného stahování nedokončeného technického dema. Vývojáři jsou sice nadšení z obrovského zájmu, nicméně pro nejlepší možný zážitek doporučují vyčkat na oficiální verzi, jež bude obsahovat veškeré plánované funkce a novinky, samozřejmě prosté digitálních bacilů.

Zdroj: Technet via Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?