Hlavní navigace

Microsoft vybízí uživatele IE6 k aktualizaci

1. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internet Explorer 6 je na trhu přes 8 let a stále má podíl více než 23 % uživatelů. A to i přesto, že již existují dvě novější verze, třetí je na cestě. Logicky už tak zdaleka nemůže soupeřit s konkurencí, minimálně co se oblasti bezpečnosti a podpory standardů týče.

Právě zejména kvůli nechvalně známé (ne)podpoře standardů a moderních technologií vůbec je trnem v oku řadě web designérů, ale i samotnému Microsoftu. Někteří z návrhářů stránek jej již přestali podporovat, a po návštěvnících vyžadují aktualizaci. Microsoft něco podobného prozatím udělat nemůže z důvodu licenčních ujednání, v nichž se zavazuje podporovat své produkty po určitou dobu.

Proto alespoň přichází s kampaní, jež má uživatele přesvědčit k upgradu na zatím nejnovější verzi, Internet Explorer 8. „To nejlepší co mohou uživatelé udělat pro vývoj webu, je pomoci ostatním zbavit se IE 6“, prohlásil Ryan Servatius, produktový manažer Internet Exploreru. Kampaň by měla cílit na méně zkušené uživatele, ti jsou totiž podle zástupců společnosti největším problémem - nevidí totiž žádný důvod pro přechod na cokoli jiného. Součástí kampaně je kupříkladu i nový webový výstřižek pro eBay, jenž funguje pouze v osmé verzi.

Další uživatelé a firmy upgradují automaticky při přechodu na Windows 7 z Windows XP. V následujícím videu také Microsoft vyzdvihuje související bezpečnost při online nakupování díky funkci blokování podezřelých stránek v IE8. Brzy se zřejmě v rámci kampaně objeví i další materiály, jež se budou snažit přesvědčit k přechodu.

Zdroj: CNET

Byl pro vás článek přínosný?