Hlavní navigace

Microsoft vydal kritické záplaty pro Internet Explorer a pro Windows 8

23. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud patříte k těm, kdož pravidelně používají Windows 8 a zdejší prohlížeč Internet Explorer 10, nažhavte službu Windows Update. Microsoft opravil starší a zranitelný Flash Player, který je zde integrován. Z principu ho v Osmičkách a novém Internet Exploreru nemůžete sami odinstalovat ani ručně aktualizovat. Redmondští původně plánovali, že se zásuvný modul od Adobe dočká aktualizace až ke konci října. Nakonec patrně podlehli žádostem uživatelů a negativní publicitě, když se rozhodli k uspíšení procesu aktualizace.

Tip: Internet Explorer se ocitl pod útokem. Záplata neexistuje (oživeno)

Druhá záplata se týká o něco mladšího problému. Nalezená zranitelnost postihuje uživatele Internet Exploreru 7 až 9, v operačních systémech Windows XP, Windows Vista a Windows 7. vůči této specifické zranitelnosti se pro změnu ukázala Windows 8 s IE10 jako imunní. Útočníci ji již zneužívají, i proto záplata nese označení „kritická“. Skrze ni se do počítačů šíří malware, nutno však podotknout, že k prolomení obrany využívá rovněž Flash Playeru. Bez jeho přítomnosti v prohlížeči byste proto měli být v relativním bezpečí.

 

S instalací neotálejte. Pokud nemáte zapnuté automatické instalování, vyvolejte službu Windows Update ručně. Do Windows 8 Microsoft nepřinesl Flash Player 11.4, stále se zde musíte spokojit s řadou 11.3. Firma chce v budoucnu odhalit, kdy a podle jakého plánu budou aktualizace integrovaného pluginu distribuovány.

Zdroj: Microsoft 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?