Hlavní navigace

Microsoft vydal první „Service Pack“ pro Windows 8. Zlepšil výkon a výdrž

10. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stala se trochu kuriózní věc. Microsoft sice ještě oficiálně nevydal svůj revoluční operační systém, navzdory tomu však pro Windows 8 stihl připravit balík důležitých vylepšení. Dalo by se o něm říct, že jde o něco na způsob Servisního balíčku. Když si Windows 8 po 26. říjnu zakoupíte, služba Windows Update vám rovnou nabídne ke stažení balíček o velikosti 170 MB. Vývojovému týmu se podařilo dále zapracovat na některých aspektech čerstvého produktu. Především zlepšil výkon dotekových aplikací a Metra.

Tip: Microsoft zaktualizuje aplikace pro Metro. Pošťák dostane IMAP, Fotky úpravy

Kromě toho slibuje lepší správu napájení, tedy šetrnější nakládání s energií uloženou v akumulátoru, kompatibilitu aplikací a ovladačů, dokonce i přehrávání multimédií. Když se podíváte do seznamu dostupných aktualizací ve Windows Update, všimnete si také balíčku s kodeky, který váží necelých pět megabajtů a není součástí výše zmíněného balíku. Microsoft říká, že vždy po dokončení systému pracoval s výrobci počítačů na zlepšení symbiózy hardwaru a softwaru.

 

Jenže na výsledky práce jsme si obvykle museli počkat až do vydání prvního Service Packu. Tentokrát máme možnost z provedených úprav těžit prakticky okamžitě. I proto není srovnání velké aktualizace se Servisním balíčkem vůbec mimo mísu. Dostupnost hlásí od včerejšího večera, takže pokud již můžete, nažhavte Windows Update. V budoucnu bychom se měli dočkat podobných vylepšení, která nebudou uměle zpožďována, ale distribuována do počítačů s Windows co nejdříve.

S uvedenou aktualizační službou se pojí zajímavá skutečnost. Podle dat z Redmondu její používanost za poslední čtyři roky stoupla o 59,7 %. Ne, že bychom se divili nárůstu, ale i tak se jedná o pěkné číslo. Za vzestup může především častější využívání Microsoft Update, který rostl víc než základní Windows Update.

Častější aktualizování systému nás nijak nepřekvapuje, i když tohle jsme nečekali. Remondští momentálně rovněž postupně vydávají nové verze aplikací pro Metro a kuchtí Windows Blue, což má být větší balík funkcí pro Windows 8. Patrně se máme nač těšit. Osmičky mohou za pár měsíců vypadat a pracovat o dost jinak (a lépe) než dnes.

Zdroj: Building Windows 8

Byl pro vás článek přínosný?