Hlavní navigace

Microsoft vydává novou verzi poznámkového bloku s podporou „tabů“

23. 1. 2023

Sdílet

Zdroj: Microsoft
Poznámkový blok je dlouholetá součást Windows. Microsoftu trvalo velmi dlouho přidat do něj například podporu Unicode, ale nějaký čas umí už i tmavý režim. Nyní se v Redmondu rozhodli přidat tomuto jednoúčelovému nástroji další funkci. Podporu karet, panelů, záložek, nebo, chcete-li, tabů.

V nejnovější verzi Windows 11 (Insider Preview Build 25281) se v Poznámkovém bloku objevil právě tento prvek. Podle Microsoftu jde o nejžádanější funkci ze strany komunity. „Budete moci vytvářet, spravovat a organizovat více souborů v jednom okně Poznámkového bloku,“ napsal Dave Grochocki, produktový manažer Microsoftu.

Práce se záložkami bude podobná jako například ve webovém prohlížeči. Půjde je tedy přesouvat přetažením do samostatných oken, nebo naopak sdružovat. Vylepšení se dočkala také správa neuložených souborů, které nyní získají pojmenování na základě jejich obsahu.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.