Hlavní navigace

Microsoft výrobcům počítačů doporučuje, aby předinstalovávali OneNote

24. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedná se bezpochyby o chytrý tah. Microsoft v tomto měsíci zpřístupnil OneNote zcela zdarma. Dříve placená desktopová aplikace následovala bezplatné dotykové klienty. Navíc se objevila také dlouho vyhlížená varianta pro OS X. Teď je čas udeřit na dalších frontách a začít znovuzrozenou službu propagovat. Podle uniklého dokumentu Microsoft silně zatlačí na výrobce počítačů, aby program instalovali společně s tzv. jarní aktualizací pro Windows 8.1.

Zatímco někteří z nás si vylepšený operační systém již užívají, přičemž další uživatelé přibudou v dubnu po oficiálním uvolnění jarní aktualizace pro Windows 8.1, jiní ji obdrží s novým počítačem. A spolu s ním zřejmě také nástroj na vedení poznámek a seznamů všeho druhu. Není to ale bezpodmínečně nutné. Zatímco výrobce musí nainstalovat všechny přiložené aplikace, OneNote zůstane volitelnou položkou. Ačkoli bude oficiálně silně doporučen.

 

Nevíme zcela přesně, jestli budou výrobci předinstalovávat dotykovou variantu, nebo novinku pro desktop. Podle znění se ale zdá, že půjde o OneNote pro desktop. Microsoft nemá moc důvodů, proč vlastní aplikace nepředinstalovávat. I na Androidu najdete typicky silnou sestavu od Googlu. Leda by mu znovu pohrozila např. Evropská unie.

OneNote v novém kabátku
Webový OneNote v novém kabátku

Zdroj: @BAV0 via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?