Hlavní navigace

Microsoft: Windows Phone roste 6× rychleji než celý trh se smartphony

9. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Worldwide Partners Conference 2013 se Microsoft vytasil s různými statistikami. Podle něj také akcelerující prodeje zařízení s Windows Phone tempem šestkrát převyšují celý trh se smartphony. Zpráva z Redmondu tedy zní, že dlaždicová mobilní platforma roste velmi rychle. Podle Tami Rellerové se bezpochyby jedná o třetí největší mobilní ekosystém.

Zdá se, že dobré zprávy přichází z východu. Největší ruský operátor MTS na konci minulého roku ve svých obchodech přestal prodávat zařízení od Applu, aby posílil vztahy s jinými výrobci. Operátor si stěžuje, že Apple vyžaduje, aby poskytovatelé mobilních služeb investovali vysoké částky do propagace a aby iPhony dotovali. Jenže co z toho operátor má? Momentálně se mu takový přístup jednoduše nevyplatí.

 

Co nějaká čísla? V Rusku v prvním čtvrtletí podle IDC Windows Phone tvořil 8,2 % ze všech prodaných smartphonů. (Což by mělo být 315 000 kusů.) Před rokem to bylo 5,1 %. Apple se naproti tomu propadl z 9 % na 8,3 %. Analytik z IDC se domnívá, že na tomto vývoji a lepšících se prodejích Windows Phone se výrazně podílí právě rozhodnutí operátora MTS, který se rozkmotřil s Applem.

Celosvětově ale Windows Phone v prvním čtvrtletí tohoto roku okupoval pouze 3,3 %, zatímco Apple si držel tržní podíl ve výši 17,3 %.

Zdroj: WMPoweruser
Bloomberg via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?