Hlavní navigace

Telefonování z počítače pro všechny. Aplikace Váš telefon vám i ukáže 2000 fotek

18. 12. 2019

Sdílet

Microsoft hlásí velká zlepšení v aplikaci Váš telefon. Telefonické hovory teď uskutečníte na svém počítači – funkce je oficiálně hotová. Do testovacích okruhů pak přichází další novinky.

V říjnu Microsoft odhalil očekávaný přídavek aplikace Váš telefon, a sice telefonování z počítače. Váš telefon se v těchto dnech dočkal důležitého souvisejícího a dalších oznámení. První oznámení směřuje ke zmíněnému telefonování z počítače. Podle Microsoftu je funkce hotová a byla zahájena její distribuce celé uživatelské základně, tedy i mimo testovací okruhy. Než ji budete mít k dispozici, může ovšem pár dní uplynout. K použití vám postačí i obyčejný Bluetooth, disponovat dále musíte aspoň Androidem 7 na straně jedné a Windows 10 verze 1903 na straně druhé.

Více fotek a digitální pero

Další novinky se již týkají pouze testovacího vydání aplikace Váš telefon. Posílila funkce pro zobrazování a přenos fotografií uložených v telefonu. Pamatujete, jak jsme nemohli přijít na to, k čemu je funkce dobrá, když nás omezovala pouze na posledních (jakýchkoli) pětadvacet naposledy uložených obrázků? Po zhruba roce a půl se Microsoftu podařilo limit navýšit na 2 000 snímků. S tím už s dá pracovat.

Pokud se chcete vyhnout synchronizaci přes cloud a připojování kabelu k počítači a mobilu, můžete pro přenos využít Váš telefon. Microsoft uvádí, že musíte mít aspoň Android 7 a Windows 10 verze 1803. Funkci nakonec ale stejně budou testovat jen ti, kteří používají Desítky ve verzi 1903. Distribuce může trvat několik dní.

Vlastníte-li digitální pero, využijete jej nyní i pro psaní na obrazovce smartphonu, tedy v rámci aplikace Váš telefon ve verzi 1.19102.500.0 či novější. Funkce dále vyžaduje Windows 10 verze 1809 nebo novější. V tom problém není, spočívá až na straně podporovaných zařízení. Modelů smartphonů kompatibilních se zrcadlením obrazovky není mnoho, jedná se o samá zařízení od Samsungu.

Zdroj: Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?