Hlavní navigace

Microsoft Xbox 720 letos nebude, Xbox Lite možná ano. Těšte se

27. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konzole s pracovním názvem Xbox 720 (Durango) měla být dle neoficiální „šeptandy“ představena na veletrhu E3 2012. Před pár dny vyšlo ovšem najevo, že nám jí Microsoft v probíhajícím roce ještě neukáže. Naproti tomu bychom se měli ke konci roku dočkat uvedení odlehčeného Xboxu.

Jeho výpočetní výkon bude obstarávat procesor architektury ARM, který nabídne dostatek výkonu pro jednoduché arkádové hry i podporu pohybového ovládání Kinect. Cena konzole by se podle zákulisních informací měla pohybovat někde na hranici 100 USD, což by ze systému Xbox Lite učinilo ještě levnější produkt, než jakým je dnešní Nintendo Wii.

 

Představení další generace pohybového snímače Kinect je očekáváno někdy v roce 2015. Je tak docela dobře možné, že bude uveden společně se systémem Xbox 720. Při naplnění všech stávajících předpokladů bude mít asi největší radost Nintendo, jež uvede Wii U v tomto roce.

Bude takhle vypadat ovladač konzole Xbox 720?

Již dřívější spekulace naznačovaly, že nadcházející generace Xboxu nejspíše nebude obsahovat optickou mechaniku, nebo že bude využívat dotykový ovladač, který nápadně připomíná koncept ovládání Wii U. Microsoft si rovněž zaregistroval patent zachycující projekční helmu a brýle, jež by mohly sloužit jako příslušenství budoucího Xboxu.

Redmondský gigant samozřejmě žádnou z uvedených spekulací nepotvrdil. Jediné, co nám definitivně oznámil je, že na veletrhu E3 2012 se Xboxu 720 nedočkáme, což by dále nahrávalo tezi, že do prodeje půjde nejdříve v roce 2014.

Zdroj: 1, 2, 3, 4

Byl pro vás článek přínosný?