Hlavní navigace

Microsoft má nový gamepad pro Xbox a PC. Je ještě dražší a ještě lepší

6. 11. 2019

Sdílet

Herní komunita vyhlíží novou konzoli Scarlett, Microsoft proto roční čekání vyplní alespoň jiným hardwarem s nálepkou Xbox. Do obchodů tento týden zamířil nový gamepad s dlouhým označením Xbox One Wireless Controller Elite Series 2. Druhá generace elitního ovladače má být tím nejlepším, na čem se na Xboxu (ale i PC) dá hrát.

Oproti prvnímu modelu byl redesignován zvenčí i zevnitř. Má nový kompletně pogumovaný grip, upravené triggery a u páček půjde nastavit odpor ve třech stupních. Gamepad má být celkově odolnější. Déle také vydrží, výrobce mluví o 40 hodinách na jedno nabití. Ke konzoli nebo počítači se připojí bezdrátově přes Bluetooth 5 či kabelem USB-A/USB-C (minulá generace měla microUSB).

TIP: Microsoft bere PC hry vážně. Tyhle novinky vám udělají radost

Elite Series 2 má v balení také pouzdro a sadu vyměnitelných komponent. K dispozici jsou dva různé D-pady (čtyřsměrný kříž a osmisměrné kolečko), šest kloboučků pro analogové páčky a dva páry řadicích pák, které jsou na spodní straně ovladače. Nechybí ani dobíjecí kolébka.

TIP: Přijde za rok, ale chystaný Xbox Scarlett lze „koupit“ už teď

Cena je rovněž elitní. Ovladač se prodává za doporučenou cenu 4500 Kč, v některých obchodech jej ale můžete sehnat levněji. Okolo 5000 Kč se přitom dá koupit celý Xbox One S.

via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?