Hlavní navigace

Microsoft zřejmě zlevní Windows, aby výrobci mohli prodávat levnější zařízení

6. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud někomu na Windows něco vadí, je to často právě cena. Při nedávné slevové akci, kdy Microsoft nabízel levný upgrade, si spousta lidí Osmičky koupila. Firmě se očividně podařilo vyvolat nákupní šílenství. Za standardní sumu peněz si lidé upgrade na novější Windows až na vzácné výjimky jednoduše nekoupí. Cena se nicméně po skončení ledna vrátila na původní výši a najeli jsme do starých kolejí.

Jenže příliš vysoká cena za licenci působí problémy také výrobcům zařízení, kteří kvůli drahému operačnímu systému nemohou posadit cenu za produkt na úroveň, jakou by si představovali. Proto podle poslední informací redmondský gigant uvažuje, že by cenu pro výrobce snížil. Primárně si sice budou mnout ruce producenti počítačů, koncoví uživatelé by ovšem mohli nakupovat různá zařízení za nižší ceny.

 

Ke zlevnění licencí by mohlo dojít ke konci tohoto roku. V té době se na trh dostanou také Windows Blue, která podle se všeho mají zaměřit na menší stroje, a to se sedmipalcovými a osmipalcovými obrazovkami. Blue prý již překonala stádium, kdy se o nich mluví jako o prvním vývojovém milníku. Na řadě je zřejmě veřejná ukázka a v létě konečné vydání.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?