Hlavní navigace

Minirecenze chytrého náramku Honor Band 6

27. 4. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz
Nový chytrý náramek od Honoru se chlubí velkým displejem, dlouhou výdrží a měřením saturace kyslíku v krvi. Kromě zobrazování času mu jdou hlavně fitness aktivity. Tedy měření sportovních výkonů, ale i spánku či hladiny stresu.

Velký displej je asi nejviditelnější částí nového náramku a musím říct, že se povedl. Náramek je pořád dostatečně kompaktní, ale na větší 1,47" AMOLED displej se prostě lépe kouká. Srovnatelný Xiaomi Mi Smart Band 6 má úhlopříčku ještě o něco větší, ale u něj je displej natažený do výšky a tělo má o dva milimetry tlustší.

Navenek už na náramku není jediné logo Huaweie, uvnitř však jde ještě o jedno z posledních zařízení, které měly společný vývoj. Však Huawei před pár dny představil vlastní náramek stejného jména a obě zařízení budou velmi podobná (Honor je asi o dvě stokoruny levnější). Oba také využívají stejnou aplikaci Huawei Zdraví a zrovna v tomto případě je kompatibilita užitečná. Nač stahovat další stejnou aplikaci.

Aplikace Huawei Zdraví
Aplikace Huawei Zdraví

Silikonový pásek je na kůži příjemný a velmi snadno se nasazuje. Přezka drží v pojistném díle a díky zoubku nevypadává; což dřívější náramky nemívaly. Odepnout jde ale i tak velmi snadno. Na těle náramku najdete jediné tlačítko, které by mi možná více vyhovovalo na přední straně, nicméně provedení je celkově kvalitní.

Jediné tlačítko na pravé straně
Jediné tlačítko na pravé straně
Přezka má šikovnou pojistku se zoubkem, pásek nebude vypadávat
Přezka má šikovnou pojistku se zoubkem, pásek nebude vypadávat

Prostředí náramku je hodně podobné hodinkám Honor (i Huawei). Na hlavní obrazovce se nachází místo pro ciferník spolu se základními údaji o ušlých krocích nebo aktuálním srdečním tepu. Ciferníky můžete střídat, zdarma jich je několik desítek a další jdou dokoupit v ceně okolo deseti korun. Na dalších obrazovkách jsou karty pro počasí, ovládání hudebního přehrávače a vzdálená spoušť fotoaparátu v mobilu.

Notifikace jen informativní, hlavní jsou fitness a zdraví

Náramek zobrazuje příchozí hovory a přímo z náramku je lze pouze odmítnout. Notifikace nejsou silnou stránkou – kromě toho, že na ně nelze nijak reagovat, tak podle typu aplikace někdy neukážou celou zprávu. Třeba u mailových aplikací se zobrazí jen předmět. U Twitteru zase dochází k notifikacím i při odesílání. Na tyhle funkce se Honor příliš nezaměřuje, přeci jen jde spíše o fitness náramek.

Sportovní funkce zahrnují měření běhu, chůze, jízdy na kole či plavání. Vyzkoušel jsem běhání, které funguje přesně a při spojení s telefonem si z něj umí brát i údaje o poloze. Na displeji potom vidíte piktogram GPS. Náramek dokonce umí i automatické rozpoznání aktivity, které ale Honor nenastavil příliš dobře. Měřit běh totiž začne až po zhruba deseti minutách pohybu, takže o první část přijdete. Je to prý schválně, aby nedocházelo k měření každého dobíhání tramvaje, ale ocenil bych, kdyby alespoň šla tato prodleva nastavit.

Autodetekce sportu
Autodetekce sportu
Krokoměr
Krokoměr
Stresoměr
Stresoměr
Tepoměr
Tepoměr

Náramek dále měří konstantně stres a srdeční tep, na požádání potom hladinu kyslíku v krvi (SpO2). Nemá sice žádný zdravotnický certifikát, ale i orientační měření je užitečné.

Měření hladiny kyslíku v krvi
Měření hladiny kyslíku v krvi

Náramku celkem jde měření spánku a umí i chytrý budík, který vás probudí ve fázi REM. Přijde mi, že měření je o něco méně přesné než bylo u (mnohem dražších) hodinek Huawei Watch GT 2 Pro. Hlavně proto, že po probuzení sice došlo k zaznamenání konce spánku, ale když jsem se si ještě v posteli četl, náramek to někdy vyhodnotil jako pokračování spánku.

Honor Band 6 recenze20 Měření spánku

Aby vás displej neobtěžoval blikáním v noci, lze nastavit čas, od kdy náramek nemá rušit. Nastavit dále můžete sílu vibrací a jas. Ten byl dostatečně čitelný na slunci i při střední intenzitě.

Honor uvádí výdrž 14 dní a já dosáhl přesně na 13,5 (akumulátor má 180 mAh). Nabíjení pak trvá velmi krátce, ani jsem to nestihl změřit. Nabíjecí USB-C kablík se připojuje magneticky ze spodní strany náramku a při troše šikovnosti jej lze nabít, aniž byste si náramek museli vůbec sundat z ruky. Pokud teda zrovna chvíli sedíte někde u portu USB.

Honor Band 6 recenze6 Náramek lze nabíjet, i když jej nesundáte z ruky

Hodnocení

Honor Band 6 je povedený náramek s příjemným širokým displejem a velmi dlouhou výdrží. Pořídit se dá ve třech barevných kombinacích Meteorite Black, Sandstone Grey a Coral Pink. Je voděodolný do tlaku 5 atmosfér a Honor jej začal prodávat za 1299 Kč.

Pokud víte, že od něj nechcete pokročilou práci s notifikacemi a využijete jej hlavně na občasný běh, měření spánku, nebo upozornění na příchozí hovory, budete spokojeni. Hlavně se velmi příjemně nosí, což není vždy pravidlem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.