Hlavní navigace

Minority Report s Kinectem, znovu a zase jinak [video]

28. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Žádné hi-tech rukavice ani dotykové displeje. Efektního (nikoliv efektivního) ovládání lze dosáhnout i pomocí Kinectu. Cosi jako Minority Report jsme už viděli, nedávno ale Microsoft konečně uvolnil ovladače a SDK i pro Windows, takže hrátky jsou oficiálně posvěceny.

Na vlastním ovládání pracuje Kevin Connolly, který vytvořil KinectNUI (Natural User Interface). Na zvěřejněném videu lze vidět, že to „nějak funguje“. Problém je v plynulosti ovládání a také v tom, že Kevinovi dlouho trvá, než dostane ruce do správné pozice. Jeho Kinect totiž stojí mimo plochu šesti spojených monitorů, takže musí trocu šilhat do strany.

" width="560" frameborder="0" height="349">

Pak je samozřejmě problém v tom, že KinectNUI bude snad vždy pomalejší než myš a klávesnice. Alespoň prozatím to nevypadá, že by jeho prostřednictvím bylo možné ovládat Windows pohodlně. Funguje to, ale těžkopádně.

Polohování oken, zoom, přepínání aktivních aplikací je fajn pro machrování na YouTube. Přesto měl Kevin Connolly několik dobrých nápadů. Třeba když chodil kolem monitorů, obraz se za ním otáčel. Gestem dokázal vypnout snímání pohybu, aby si třeba nerozházel plochu při divokém telefonním hovoru.

Na jeho základu ale může pracovat kdokoliv, KinectNUI má velké rezervy, které je třeba doplnit. Pokud si chcete hrát, zde si můžete stáhnout vše potřebné. Případně se zapojit do vývoje. Sám Kevin tvrdí, že zrovna pracuje na „pie menu“, to je vyskakovací nabídka kulatého tvaru, něco jako klepnutí pravým tlačítkem myši. Jeho pokroky můžete sledovat třeba na YouTube.

Zdroj: Engadget, Chris Pirillo

Byl pro vás článek přínosný?