Hlavní navigace

Místo Formule teď Mercedes a spol. závodí v kuličkách

19. 4. 2020

Sdílet

Zdroj: Envision Virgin Racing

S přerušením sportovních soutěží se týmy a pořadatelé vyrovnávají různě. O2 TV například bude vysílat hokejovou ligu v Esportu. Formule E je je série závodů monopostů poháněných výhradně elektricky. Jezdí se od roku 2014 a závody jsou pořádány pod záštitou Mezinárodní automobilové federace (FIA). Aktuálně jsou ale sportovní soutěže přerušené, Formule E proto vyplnila mezeru v závodech soutěží kuliček.

Nejde o obyčejné skleněnky, kuličky jezdí (se kutálí?) za jednotlivé týmy. Sledovat tak můžete Mercedes, BMW a dalších deset týmů účastnících se závodů elektrických monopostů. První kvalifikační závod se jel již včera v „Paříži“ a sledovat jej včetně komentáře Jacka Nichollse můžete na YouTube.

Za projektem stojí jeden z týmů, Envision Virgin Racing, který se spojil s Jelle's Marble Runs, což jsou tvůrci těchto kuličkových závodů. Místo Formule E se tak teď jezdí Marbula E.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.