Hlavní navigace

Mistrovství SR v overclockingu

11. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Především naše slovenské čtenáře asi bude zajímat velkolepě pojaté Mistrovství SR v přetaktovaní. Finále tohoto podniku se bude konat 10. ledna 2009 ve městě Nové Zámky, za ČR byla díky OC show na veletrhu Invex/Digitex pozvána i redakce ExtraHardware.cz. Součástí finální akce bude i LAN party a soutěž v casemoddingu. Prodej lístků začne již 22. listopadu.

Pravidla kvalifikačního kola, díky němuž budou vybráni nejlepší overclockeři Slovenské republiky, jsou velice propracovaná a nefavorizují majitele toho nejdražšího dostupného hardwaru. Kvalifikace probíhá od 11. 11. do 15. 12.

Soutěžit můžete ve dvou kategoriích, v první jde o co nejvyšší přetaktování procesoru, jež bude obodováno relativně dle nejlepšího výsledku právě pro vámi vybraný procesor v databázi hwbot.org. Druhá kategorie potěší hlavně ty, co si chtějí pohrát i s grafickou kartou. Jde totiž o 3DMark05 a hodnocení vašeho výkonu proběhne analogicky jako hodnocení přetaktování CPU v první kategorii.

Systém to není úplně spravedlivý, protože v databázi hwbot.org může být pro některý procesor/grafickou kartu uložen jen vcelku slabý výsledek a vy pak díky relativnímu hodnocení můžete předčit i kvalitnější výkon v OC, ale zase tak bude zohledněno i dobré nastudování databáze rekordů. Pravidla najdete podrobně rozepsána v druhé kapitole článku na PC.sk, tam také přihlašujte své výkony.

Zdroj: PC.sk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku