Hlavní navigace

Mobilní Flash Player zemře 15. srpna, pro Android 4.1 také nebude

29. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v listopadu jsme psali, že Adobe končí s vývojem Flash Playeru pro mobily. Přislíbená verze 11.1 ještě vyšla, odteď už ale přicházejí pouze bezpečností aktualizace, nikoliv nové funkce. Před pár hodinami Adobe potvrdilo, že na Androidu s Playerem končí už 15. srpna.

Po tomto datu jej už v Play Storu neuvidí lidé, kteří Player nemají nainstalovaný. Ostatním ještě budou aktualizace nějaký čas přicházet. Adobe zároveň nebude vyvíjet Flash Player pro Android 4.1. Před upgradem starších zařízení s Android 4.0 na 4.1 doporučuje Flash Player odinstalovat. Plugin pro prohlížeče možná fungovat bude, ale Adobe za nic neručí. Stejně jako v případě, že někdo vyextrahuje APK a nainstaluje do mobilu nebo tabletu v budoucnosti.

Samotný Flash ale nekončí. Stále je to schopné vývojové prostředí pro desktopové i mobilní aplikace. Avšak na Androidu a iOS bude takový software zapouzdřen v Adobe AIRu. Konec Flash Playeru ovlivní pouze mobilní prohlížeče. Ale bez flashových udělátek na webu jsme se naučili žít, že jo?

 

Zdroj: Adobe

Byl pro vás článek přínosný?