Hlavní navigace

Mobilní Mapy.cz konečně dostaly offline vyhledávání a také mapu Slovenska

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak Seznam slíbil, tak i plní. Jeho mobilní Mapy.cz už mají kromě offline podkladů také offline vyhledávač. Nemusíte být připojeni k internetu, pokud chcete vyhledat nějakou adresu, najít nejbližší restauraci nebo bankomat. Adresář zajímavých míst se stáhne do mobilu. V offline režimu funguje i batůžek, jenž v okolí doporučí zajímavé turistické atrakce.

 

K navigaci nicméně stále připojení potřebujete. Mapy.cz v offline režimu najdou místo na mapě, ale trasu nevypočítají. Když budete připojení k internetu, tak můžete vyzkoušet také novou synchronizaci oblíbených míst s webem beta.mapy.cz.

Dále přibyl režim zobrazení na šířku a v aplikaci pro Windows Phone také průhledná dlaždice, která tak mění barvu nebo pozadí podle nastavení v systému. Poslední novinkou je offline mapa Slovenska. Ta česká má okolo 300 MB, slovenská asi 170 MB. V offline režimu v ní ale nelze vyhledávat a chybí ji také zájmové body a batůžek.

Seznam uvádí, že si už aplikaci stálo 995 000 lidí. Dominuje Android (76 %), verze pro iOS má 15% podíl a pro WP8 9%. Aplikace pro iOS na aktualizaci ale stále čeká, prý přijde brzy.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?