Hlavní navigace

Jak smazat historii Google Chrome ve Windows a v mobilním zařízení?

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Každý prohlížeč obsahuje historii prohlížení a Google Chrome není výjimkou. K čemu je vlastně dobrá? Obsahuje seznam všech webů, které jste v poslední době navštívili. V určitých případech je ale lepší tuto historii raději smazat.

Historie prohlížení prohlížeče Chrome ve Windows

V prohlížeči Chrome stačí pro vstup do historie stisknout tři svislé tečky, najít pole Historie a v dalším okně vybrat pole se stejným názvem. Jednodušší způsob je pomocí klávesové zkratky CTRL + H, případně prostřednictvím napsání příkazu chrome://history do vyhledávacího pole v prohlížeči.

Klávesová zkratka pro vstup do historie prohlížení Klávesová zkratka pro vstup do historie prohlížení (zdroj: Cnews)

V otevřeném okně vidíte v posloupném pořadí seznam všech webů, které jste navštívili. Pro jejich smazání stačí označit jeden nebo více webů zaškrtávacím políčkem a kliknout na tlačítko Smazat v horní části okna.

Historie prohlížení v Google Chrome Historie prohlížení v Google Chrome (zdroj: Cnews)

V levé části okna můžete kliknutím na Karty z ostatních zařízení zobrazit historii prohlížení i z jiných zařízení, na kterých jste v prohlížeči Google přihlášeni pod stejným účtem. Poslední kategorie s názvem Vymazat údaje o prohlížení vás odkáže na nové okno s možností pokročilého vymazání nashromážděných dat.

Rozšířené nastavení pro vymazání prohlížení v Google Chrome Rozšířené nastavení pro vymazání prohlížení v Google Chrome (zdroj: Cnews)

Tip: Co vše si Google ukládá a jak spravovat osobní Google aktivitu?

Historie prohlížení v Chrome na smartphonech

Dostat se do historie prohlížení v mobilní verzi Chromu není nic těžkého. Stejně jako v desktopové verzi stačí kliknout na tři svislé tečky v pravém horním rohu a poté vybrat pole Historie.

Vstup do nastavení v mobilní verzi Chrome Vstup do nastavení v mobilní verzi Chrome (zdroj: Cnews)

Zde vidíte historii prohlížení napříč všemi prohlížeči, na kterých jste přihlášení pod svým Google účtem. Kliknutím na křížek u daného webu dojde k jeho odstranění z historie. Kliknutím na Vymazat údaje o prohlížení… se dostanete do pokročilých možností vymazání dat, kam patří historie, cookies, uložená hesla nebo soubory uložené v mezipaměti.

Historie v mobilní verzi Chrome (zdroj: Cnews)
Historie v mobilní verzi Chrome (zdroj: Cnews)
Rozšířené nastavení pro vymazání prohlížení v mobilní verzi Chrome (zdroj: Cnews)
Rozšířené nastavení pro vymazání prohlížení v mobilní verzi Chrome (zdroj: Cnews)

Byl pro vás článek přínosný?