Hlavní navigace

Motorola Moto X unikla na oficiálním videu. V prodeji od srpna

14. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na internet včera uniklo oficiální představovací video dlouho očekávaného smartphonu od Motoroly. Mělo by jít o první motorolácký telefon od převzetí firmy Googlem. Video pochází od kanadské telekomunikační společnosti Rogers, která je i místním operátorem. O novince informoval server Android and me.

Ve videu se dozvíme, že Motorola nyní patří pod Google a že Moto X bude dostupná pouze u operátora Rogers, což by bylo špatnou zprávou. Zřejmě jde o info o dostupnosti v Kanadě, v USA bude Moto X v prodeji samozřejmě také, ale o Evropě se zatím nemluví. Úhlopříčku bych tipnul na 4,5–4,7", ale počkejme si na přesnější specifikace.

" frameborder="0" height="390" width="640">

Mezi funkce telefonu odposlechnuté z videa patří:

Lze aktivovat Google Now, aniž byste se museli dotknout telefonu. Zde vyvstává otázka, jak to bude v případě zamčeného telefonu.

Notifikace nebudou indikovány blikající diodou, ale přímo malým obrázkem na displeji. To vypadá jako zajímavý nápad, který je však i v případě drobné grafiky (při zhasnuté velké části displeje) náročnější na akumulátor.

Fotoaparát se zapíná jakýmsi dvojitým zatřesením či otočením. To mi přijde jako funkce ze Samsungu a klasické tlačítko spouště by rozhodně bylo lepší volbou. Samotné vyfocení se potom provádí klepnutím kamkoliv na displej.

Motorola Moto X bude v prodeji v černé a bílé variantě od srpna, tedy pokud budete mít cestu do Kanady. Neobjevily se žádné indicie, že by Moto X byl dalším Nexusem, ovšem nedávno byl s tímto kouskem spatřen i Eric Schmitd.


Eric Schmitd

Motorola Moto X je prvním smartphonem, který by se dal označit jako telefon z dílny Google. Očekává se Android 5 Key Lime, rozlišení 720p a podpora LTE, nicméně přes všechny uniknuvší materiály je většina informací stále zahalena tajemstvím. Nikde také není vidět na ploše originální motorolácký widget Circles. Moto X se má vyrábět v USA v Texasu dokonce ve stejné továrně, která dříve patřila Nokii.

Zřejmě nepůjde o špičkový model, který by chtěl soupeřit se Samsungem Galaxy S4 a HTC One, nicméně taková slušná střední třída za dobrou cenu. To už jsou ale spekulace.

 

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.