Hlavní navigace

Motorola původně přemýšlela i o Windows Phone

16. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zprávou tohoto týdne dozajista je koupení Motoroly Googlem. O pár dní předtím to ale vypadalo úplně jinak. Motorola byla v námluvách s Microsoftem.

S myšlenkou spolupracovat s Microsoftem ohledně Windows Phone si pohrával dokonce ten nejvýše postavený, CEO Motoroly, Sanjay Jha. Ten si je jistý, že Windows Phone může mít velký potenciál. Zvláště po představení aktualizace Mango začal přemýšlet, zda by nebylo od věci to s Microsoftem zkusit. Dokonce i na nedávné konferenci v Bostnu zmínil, že by do budoucna nemuselo být špatné, vytvořit podobnou dohodu, jako má nyní Microsoft s Nokií.

Motorola Droid 3Motorola Droid 3

Jha je však opatrný a do ničeho se nechtěl pouštět do té doby, než se ukáží nějaké konkrétní výsledky, především u Nokie. Telefony s Windows Phone 7.5 Mango se však začnou pořádně prodávat až za pár měsíců. Tolik času Motorola neměla. Dle vedení je současný trh přesycený a není možné, aby najednou přežilo tolik operačních systémů. Někdo prostě bude muset z kola ven. To je jen otázkou času a Motorola, pokud do budoucna chtěla pomýšlet na nějaký výraznější zisk, se musela rozhodnout, na čí stranu se připojí.

Motorola s Androidem má zatím velmi dobré zkušenosti, odrazovat jí však začala hrozba prohry patentové války s Applem a tím i hrozící ztráty. Jak ale víme, Motorola se nakonec rozhodla podpořit Android a společnými silami zkusit mínus v podobě patentová války smazat.

Zdroj: Digital Trends

Byl pro vás článek přínosný?