Hlavní navigace

Motorola oprášila stylové véčko Razr. Má skládací displej

14. 11. 2019

Sdílet

Po Galaxy Foldu od Samsungu a Mate X od Huaweie představuje komerční verzi skládacího mobilu další velký výrobce – Motorola. Ta začne od prosince prodávat nový Razr. Véčko, které symbolicky naváže na legendární stylovku Razr V3, která přišla před 15 lety.

Také nová „břitva“ bude véčko, ale tentokrát nebude obsahovat tlačítkovou klávesnici, ale jeden podlouhlý displej, který se zlomí vejpůl. Motorola se tak od soupeřů liší, protože její telefon bude ve složeném stavu malý a po rozložení naroste na velikost ostatních smartphonů. Zatímco Samsung a Huawei vyrábějí velké smartphony, ze kterých po rozložení vznikne tablet.

Nový Razr má ve složeném stavu 94× 72 × 14 mm, po otevření pak 172 × 72 × 6,9 mm. Uvnitř se POLED displej s úhlopříčkou 6,2 palce a rozlišením 876 × 2142 px (poměr 21:9). Malý 2,7" OLED displej s rozlišením 600 × 800 px je ale také na vrchní straně, aby se uživatelé mohli podívat na čas, notifikace nebo příchozí hovory, aniž by museli telefon otevírat.

Co do hardwarové výbavy je ale Razr oproti jiným skládačkám jen střední třídou. Mozkem zařízení je Snapdragon 710 s 6 GB RAM a 128GB úložištěm, které už nejde dále rozšířit. Do telefonu nelze vložit ani tradiční SIM kartu, ale spoléhá se jen na integrovanou eSIM.

Rozumí si s LTE, Wi-Fi AC, Bluetooth 5 i NFC. Foťáky jsou dva a oba můžeme označit za „přední“. Ten umístěný u velkého displeje je ale jen základní pětimegáč s fixním zaostřením. Ten na vnější straně disponuje 16Mpx senzorem s fázovým a laserovým ostřením, duálním bleskem a F1,7 objektivem. Zázraky od něj čekat nelze, Motorola ve focení nikdy neexcelovala.

Která skládací konstrukce se vám líbí více?

Baterka malá, cena velká

Telefon má jen malý 2510mAh akumulátor, takže nebude trhat rekordy ani ve výdrži. Podporuje rychlonabíjení přes dodávaný USB-C adaptér s výkonem 15 wattů. Na spodní bradě telefonu najdeme čtečku otisků. Razr přijde na trh s čistým Androdem 9.

Cena? Motorola si naúčtuje 1500 dolarů. Českou cenovku zatím neznáme, ale v přepočtu by to bylo okolo 42 000 korun včetně daně. Asi nebudu moc přehánět, když řeknu, že firma vlastněná čínským Lenovem bude prodané kusy počítat spíš po tisících než milionech.

Zdroj: Motorola

Byl pro vás článek přínosný?