Hlavní navigace

Motorola Razr: žiletka je zpět, má jen 7,1mm tloušťku

18. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před sedmi lety to byl hit a největší úspěch Motoroly. Dnes na pokraji bídy se pokouší nový Razr znovu vzkřísit slavnou značku. Už je těžké přinést tak stylový design jako tehdy. Razr ale vytáhl největší trumf – tloušťku. Profil s 7,1 mm nemá žádný jiný smartphone na světě.

Ale Motorola podvádí. Stejně jako Samsung se svým Galaxy S II uvádí pouze tloušťku nejtenčí části. Horní strana, která obsahuje foťák, dost přečnívá. Být někde níže, mohl by se výrobce vymluvit, že hrb slouží i jako opěrka pro prst, ať telefon nenapadá. Přesto Razr působí neskutečně.

Co se týče parametrů: jedná se o dnešní špičku: dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz (TI OMAP4430), 1 GB RAM, 16 GB ROM (+16GB microSD karta v balení), 4,3" displej Super AMOLED. Ten má tu zvláštnost, že disponuje rozlišení 540 × 960 px. Takový SAMOLED zatím nikdo jiný nepoužil. Stejně jako i iPhonu 4S potěší Bluetooth 4.0, který snad letos zažije boom s nízkoodběrovými doplňky a gadgety.

Motorola RAZR Motorola RAZR Motorola RAZR Motorola RAZR
Motorola RAZR Motorola RAZR

Nechybí 8Mpx foťák s ledkou (video samozřejmě v 1080p), vepředu trůní 1,3Mpx snímač. Překvapil velký akumulátor s kapacitou 1780 mAh. Motorola proto uvádí výdrž až 12,5 hodiny v hovoru a 8,5 dne v pohotovosti.

Součástí telefon je i A-GPS modul s podporou ruského navigačního systému GLONASS. Co se týče sítí, Motorola má připraveny modely Razr (GSM/3G) a Droid Razr (CDMA, LTE), takže uspokojí většinu světa. Kromě poslední generace Bluetooth nabídne i Wi-Fi 802.11b/g/n, jen je škoda, že nepodporuje duální režim i v 5GHz pásmu. Přes Wi-Fi funguje i streamování multimédií skrz DLNA, ale využít můžete i kabel HDMI.

Pamatujete na Motorolu Atrix 4G, ze kterého bylo možné udělat i notebook/smartbook. Razr lze připojit také, firma vydala nové Lapdock s 10- a 14palcovou úhlopříčkou displeje.

Přitom se vše vešlo do poměrně malého těla: 130,7 × 68,9 × 7,1 mm, hmotnost pouhých 127 gramů. Displej je chráněn pomocí Gorilla glass, tělo je zase vyrobeno z kevlarových vláken a nerezu. A zvlášť zadní strana vypadá nádherně.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Jestli má Moto znovu něco nakopnout, nový Razr má k tomu vynikající předpoklady. Představený model má „pouze“ Android 2.3.5. Začne se však prodávat až v listopadu (v USA za dotovanou cenu 299 USD, hádejte, kolik stojí iPhone 4S), takže možná přiletí rovnou s verzí 4.0 Ice Cream Sandwich. Snad také oficiálně zavítá i do střední Evropy, po Motorole se nám stýská.

Zdroj: Motorola

Byl pro vás článek přínosný?