Hlavní navigace

Motorola Tech3: True Wireless sluchátka, která mají kabel (IFA)

6. 9. 2019

Sdílet

Značka Motorola je známá spíše již jako brand Lenova pro smartphony, ale neplatí to vždy. Reproduktory a sluchátka pod stejnou značkou totiž vyrábí společnost Binaton, která koupila audio divizi Motoroly dávno před akvizicí Lenovem. Na akci Showstoppers na Ifě jsem tak narazil na zajímavá sluchátka právě pod tímto logem.

Motorola Tech3 jsou True Wireless sluchátka, která mají kabel. Mají jej totiž jen jako příslušenství namotaný na dobíjecí krabičce. Tech3 tak můžete používat třemi způsoby: jako klasická True Wireless sluchátka, s kabelem okolo krku (ale stále bezdrátově), nebo jako drátová sluchátka přes 3,5mm jack.

Motorola Tech3 jsou voděodolná a splňují standrd IPx5. Obsahují mikrofon a můžete pomocí nich ovládat Alexu nebo Google Asistenta. Na akumulátor vydrží 18 hodin, když počítáte s dobitím z pouzdra. Samotná sluchátka dají prý 7 hodin. S mobilem komunikují přes Bluetooth 5.0, jinak žádné technologie (aptX, Noise Cancelling, apod.) výrobce nezmiňuje, přitom u jiného modelu NC nechybí.

Měli byste si přečíst: Velké srovnání Apple Airpods s bezdrátovými sluchátky Sony, Samsung a Beoplay (test)

Nápad je to docela zajímavý, i když provedení zatím málo odolné. Jde ovšem o ručně vyráběné prototypy, takže třeba konektor testovaného kousku příliš nedržel. Výrobce se však chlubil, že do sériové výroby půjdou sluchátka velmi brzy. V prodeji mají být za 99 euro, tedy přibližně 2600 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.