Hlavní navigace

Na téhle klávesnici z Kickstarteru půjde nastavit úplně vše

6. 3. 2020

Sdílet

Na trh se chystá nová extrémní klávesnice z Kickstarteru. Vytvořil ji tým lidí, kteří si říkají Mountain a klávesnici nazvali Everest. Jde o prémiové herní zařízení s velmi velkou mírou přizpůsobení. K základnímu bloku lze zprava či zleva připojit numerickou část, zepředu magneticky opěrku zápěstí a nahoře je místo pro multimediální ovladač. Klávesnice obsahuje hub pro USB-C 3.2 Gen1.

Klávesnice má hliníkové tělo, je plně mechanická a obsahuje vyměnitelné spínače Cherry MX. Každou klávesu lze podsvítit jinou barvou (což není tak zvláštní) a je pro ni k dispozici vlastní software Base Camp (tvůrci zřejmě mají opravdu rádi hory), ve kterém lze přemapovat úplně všechny klávesy.

Nad numerickým blokem jsou čtyři speciální klávesy „display keys“, které mohou zobrazovat jakoukoliv aplikaci. Nejde o malé OLED displeje (pamatujete Art Lebedev?), každá klávesa má běžný displej 72×72 px.

Klávesnice Mountain Everest obr7

Media dock lze magneticky upevnit na klávesnici shora vlevo i vpravo. Vedle multifunkčního otočného kolečka jsou zde tlačítka pro ovládání přehrávače. Umožňuje měnit hlasitost, jas, výběr profilů a několik dalších funkcí. Kolečko obsahuje IPS displej s rozlišením 240 × 240 px.

Klávesnice Mountain Everest obr6

V prodeji budou dvě verze: Everest Core obsahuje základní klávesnici s dvoumetrovým USB-C kabelem, přídavné spínače Cherry MX, několik náhradních kláves (např. pro komba). Everest Max za 199€ pak obsahuje navíc odpojitelný numerický blok, magnetickou podložku pod zápěstí či multimediální část s otočným kolečkem.

Tip: Mechanické klávesnice zlevní. Cherry už má řešení

Aktuální ceny odrážejí ještě probíhající kampaň na Kickstarteru, přičemž v nabídce je mnoho verzí včetně úplně holé (spínače si dodáte svoje) klávesnice za 95€. Na trh pujde klávesnice v srpnu a kromě ANSI rozložení (na fotkách) zřejmě bude v prodeji i rozložení ISO.

zdroj: Kickstarter

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.