Hlavní navigace

Mozilla dočasně blokuje Flash Player. Čeká, až Adobe záplatuje známé díry

14. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno byla ukradena data Hacking Teamu. Vyšlo najevo, že používal ke sledování řadu děr v softwarech, o nichž ovšem veřejnost nic nevěděla. Na první nalezené díry Adobe zareagovala a opravila je. Mezitím byly ovšem nalezeny další. Protože je tak aktuální verze nepopulárního zásuvného modulu stále děravá, Mozilla na situaci zareagovala blokací modulu.

Firefox vám spuštění sice umožní, ale pokud zobrazení prvku ručně potvrdíte. Primárně ho prohlížeč samovolně nezobrazí. Na blokování na Twitteru upozornil Mark Schmidt, šéf podpory Firefoxu. Blokování nezabezpečených verzí zásuvných modulů má v Mozille tradici a nejde o první případ, kdy se společnost rozhodla chránit uživatele podobným krokem.

 

Nejedná se ovšem o trvalý stav, jak se někteří domnívají. Mozilla v blokování pokračovat nebude, jakmile Adobe vydá záplatovaný Flash Player. Prozatím můžeme obecně doporučit, abyste Flash Player z počítače raději úplně odinstalovali, dá se dnes bez něj dost dobře žít. Děravé jsou verze 18.0.0.203 pro Windows a OS X a 18.0.0.204 pro Linux (v rámci Chromu).

Dále se to týká dlouhodobě podporovaných verzí 13.0.0.302 pro Windows a OS X a 11.2.202.481 pro Linux, plus všech předchozích. Aktuálně neexistuje žádné vydání, jež by díru neobsahovalo.

Zdroj: ‏ Adobe Security Bulletin via @MarkSchmidty 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?