Hlavní navigace

Mozilla to s VPN myslí vážně. Po Windows již podporuje i Android

19. 2. 2020

Sdílet

Mozilla hledá nové obchodní příležitosti a mj. se zaměří na nabídku různých typů předplacených služeb. Jednou z nich je také VPN, kterou firma nabízí díky spolupráci s firmou Mullvad. Služba je od loňska dostupná formou doplňku pro Firefox, aplikace pro Windows 10 a nově se dostává i na Android a Chromebooky. Stačí v Play Storu stáhnout Firefox Private Network VPN, tedy pokud žijete v USA, jinde zatím novinka není dostupná.

VPN má přes 100 serverů ve více než 30 zemích světa včetně Česka. Přestože má v názvu Firefox, s prohlížečem není nijak pevně svázaná. Virtuální privátní síť se vytvoří na systémové úrovni a ochrání všechny aplikace. Využívá nový protokol WireGuard, který slibuje vysokou rychlost a silné šifrování. Provozovatelé navíc slibují, že neuchovávají žádné logy. Důvěru by mělo budit i to, že Mullvadu věří Mozilla, která je výrazným patronem ochrany soukromí a zabezpečení dat.

Tip VPN od CloudFlaru dorazilo. Warp připojení zabezpečí i zdarma

Služba v USA stojí 5 dolarů na měsíc (139 Kč s DPH) a lze ji využívat až na pěti zařízeních. Kromě současných platforem bude podporovat také macOS, Linux a iOS. Mozilla také slibuje, že ji brzy rozšíří do dalších zemí, přesný časový plán ale nezveřejnila. Ostatně, stále ji označuje jako betaverzi. Zájemci se ale mohou zapsat na čekací listinu.

Tip: ProtonVPN přidal české servery

via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?