Hlavní navigace

Mozilla už kutí Firefox 4.0 beta 8: stáhněte si ranou verzi

13. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po vydání lehce upravené šesté betaverze Firefoxu 4.0 v polovině předchozího měsíce se dění okolo tohoto prohlížeče trochu uklidnilo, vývoj totiž trvá déle, než odhadovaly původní plány, a tak stále čekáme na sedmou betaverzi, jež by měla být po funkční stránce kompletní.

Autoři Firefoxu však zřejmě nechtějí ztrácet čas, a tak už započali vývoj betaverze osmé, přičemž sedmou oddělili od hlavního vývoje: chyby blokující vydání nejprve opraví v hlavní vývojové verzi (tedy prebeta 8) a následně přenesou i do betaverze sedmé, ze které následně vytvoří kandidáty na vydání, a poté veřejnou betaverzi.

Toto však také znamená, že nebudou žádné další prebetaverze 7, ty se automaticky mění na prebetaverze 8, máte-li tedy zájem, nebo jste Firefox 4.0 prebeta 7 používali, můžete si ranou verzi osmé betaverze vyzkoušet, ke stažení je zde. Jedná se však o vývojářskou nestabilní verzi, proto očekávejte řadu chyb, navíc již nedochází k implementaci nových funkcí, ale jen k opravám různých chyb a vylepšování stability a rychlosti.

Ačkoli Mozilla původně plánovala pouze sedm betaverzí a vývoj se o něco prodloužil, finálního vydání bychom se stále měli dočkat do konce tohoto roku.

Zdroj: Mozilla

Byl pro vás článek přínosný?