Hlavní navigace

Mozilla zřejmě opět odloží dotekový Firefox pro Windows 8. Na leden

17. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prohlížeče pro Windows ne a ne vstoupit do dlaždicové éry. Microsoft ten svůj připravený má a jedná se o velmi dobrou volbu. Google s režimem pro dlaždice sice přispěchal, jenže v podstatě pouze převedl stávající rozhraní do dotekové podoby a tento výsledek nelze označit jako uspokojující. Také samozřejmě stále čekáme na Mozillu, která dotekový Firefox plánovala představit na podzim.

Tip: The Pirate Bay má vlastní webový prohlížeč. PirateBrowser zatočí s cenzurou

V srpnu ale ohlásila odklad vydání, k němuž mělo dojít s Firefoxem 26 v prosinci. Podle poznámek z nedávného meetingu bude projekt odložen ještě o kousek. Veřejnost se prohlížeče pro Windows 8 a RT dočká teprve ve Firefoxu 27, jenž spatří světlo světa 21. ledna 2014. Vývoj bohužel zpomalil a výsledky se nedostavují tak rychle, jak dříve naznačoval optimistický výhled.

 

Ukázka by nicméně měla být dostupná již nyní ve Firefoxu 26, jenž se nachází ve vývojovém stádiu Aurora. (Do fáze beta přijde zhruba 29. října.) Případné další zpoždění nelze vyloučit, záleží na zpětné odezvě od uživatelů. Mezitím si užijte Firefox 24, který bude vydán dnes ve podvečer. Z hlavního okna s ním vytáhnete facebookovský chat. Více o novinkách se dočtete ve starším článku.

Firefox 26 bude poprvé plně připraven pro Metro
Firefox 26 bude poprvé plně připraven pro Metro

Zdroj: Mozilla via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?