Hlavní navigace

Možnost upgradovat ze Sedmiček na Windows 8 odstartuje v červnu

11. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na upgradovací akci jistě mnozí z vás čekají. Kdybyste si dnes koupili počítač s předinstalovanými Windows 7, museli byste Windows 8 dokoupit za plnou cenu. Kupovat nový stroj v době před vypuštěním nových Windows je pro mnohé jedince zbytečné. Většinou si raději chvíli počkáte, abyste si pak koupili nový hardware s novým softwarem. Windows 7 jsou bezesporu skvělá, avšak mnozí z vás v tuto chvíli s nákupem nového stroje jistě čekají. Brzy ale bude spuštěna tradiční akce, kdy se zakoupením Windows 7 dostanete kupón, díky němuž budete moci po vydání Windows 8 přejít na nejnovější operační systém.

 

Nákup nového stroje tím pádem nebude tak nevýhodný. Microsoft podpoří aktuální prodeje, zákazníci dostanou příslib nového softwarového vybavení, takže nemusí s nákupem počítače čekat až do podzimu, v podstatě jsou tedy všichni spokojení. Nyní k tomu, co prozatím víme. Nabídka přechodu na Windows 8 bude dostupná všem lidem, kteří zakoupí počítač s Windows 7 Home Basic nebo vyššími variantami. Microsoft vám prý nabídne vyšší edici Windows 8 Pro. A protože ta obsahuje spoustu pokročilých funkcí navíc, upgrade nebude zdarma. Pokud jste si před lety koupili Vistu, v rámci speciální nabídky jste posléze Windows 7 dostali zdarma.

Tentokrát se z nás Microsoft pokusí dostat další peníze. Momentálně výše částky, kterou budete za upgrade muset zaplatit, není známá. Suma by to ale neměla být horentní. Nabídka by měla být podle dostupných informací platná od 2. června a potrvá do ledna příštího roku. Proč nám ale Microsoft nenaservíruje také druhou možnost, a sice že bychom z Windows 7 bez poplatku přešli na základní a levnější edici Windows 8? Upgrade zdarma byla hezká věc, uvidíme, jak se lidé budou tvářit na novou nabídku. Jak to vidíte vy? Budete případně ochotní něco málo navíc připlatit, nebo si na novém stroji raději ponecháte Windows 7 a upgrade řešit nebudete?

Upgrade na Windows 8; Zdroj: CNET News

Zdroj: CNET News

Byl pro vás článek přínosný?