Hlavní navigace

MS Office pro iOS přijde možná v únoru, pro Android až v květnu

8. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že příjde kancelářská sada Microsoftu i na mobilní platformy Applu a Googlu, se spekuluje už více než rok. Při nedávné české tiskové konferenci tuto informaci dokonce potvrdili čeští zástupci s tím, že obě verze dorazí asi v březnu 2013. Načež se zpráva rozšířila i do ciziny a Redmondská centrála zprávu popřela.

Teď ovšem magazínu The Verge několik zdrojů potvrdilo, že Office se pro konkurenční platformy opravdu chystá. Uživatelé iOS by se měli dočkat v únoru nebo začátkem března, ti s Androidem až v květnu 2013.

MS Office pro iOS
MS Office pro iOS, foto: The Verge

Office bude vyžadovat přihlášení pomocí účtu Microsoftu a jedinou funkcionalitou bude pouze prohlížení textových dokumentů, tabulek a prezentací. Jejich úprava (a ještě jen základní) bude možná až a placenými účty Office 365. Prozatím to nevypadá, že by Microsoft připravil prostý komerční editor pro všechny.

Dává to smysl. Microsoft potřebuje lákat především na své mobilní platformy (Windows RT a Windows Phone mají Office v základu), verze pro Android a iOS tak bude pravděpodobně jen ústupkem pro uživatele Office 365, kteří už zkrátka používají iPhone, iPad nebo zařízení s Androidem. Microsoft magazínu nakonec potvrdil, že Office skutečně bude fungovat i na Androidu a iOS, ale další detaily neprozradil.

Tip: Kdo má iPad, může zkusit pro dotyky upravenou webovou verzi.

 

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?